Резитби при праскови и ябълки демонстрират в стопанство в Пловдивско

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Стопаните ще могат да разберат как да правят операциите за подмладяване и плододаване

Присъствен семинар и практическо обучение на тема “Резитби за плододаване и подмладяване на костилкови и семкови насаждения” ще се проведе на 27 февруари 2023 г. (понеделник) в овощната градина на земеделския стопанин Георги Порязов – с. Брестник, общ. Родопи, обл. Пловдив. Организатор на събитието е Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис /ТОО/ – гр. Пловдив) и Аграрен университет – гр. Пловдив, а началният час е 10 часа.

По време на семинара участниците ще се запознаят с основните принципи при резитбата за плододаване при праскови и ябълки, както и с резитбата за подмладяване при костилкови и семкови насаждения – праскови и ябълки.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 от ПРСР 2014-2020 г.

 

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Иванка Михова (експерт в ТОО Пловдив, НССЗ), тел.: 032/626756, е-mail: [email protected]

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА