Радев не позволи смяна на външния министър, но какво се случва със земеделския министър?

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Даниел Митов от ГЕРБ оттегли номинацията си за служебен министър на външните работи. Това се случи, след като президентът Румен Радев се противопостави на смяната на досегашния министър Стефан Димитров с Митов и отказа да подпише указ за това, сподели Свободна Европа.

Във вторник Главчев предложи и настоящият служебен министър на земеделието Кирил Вътев да бъде сменен от настоящия директор на фонд “Земеделие” Георги Тахов.

В сряда обаче Радев каза, че няма да приеме зам.-председател на която и да е партия да бъде служебен министър, визирайки Даниел Митов и това е причината към този момент президентът да не е подписал указа за освобождаване на настоящите министри.

По информация на Агрозона се очаква в понеделник да бъде предложен друг кандидат за поста на външен министър, след което президентът да подпише указа за освобождаване на настоящите служебни министри и назначаване на новите лица.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА