Работи се за възстановяване и узаконяване на селскостопанския мост в село Мененкьово

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Тече процедура за проект и реализация на строително-ремонтни дейности на селскостопанския мост в землището на село Мененкьово, който беше разрушен по време на наводнението през 2005 година, когато река Марица заля землището, казва кметът на селото Стефчо Адамски за “Фокус”.

„Мостът е правен през 60-те години на миналия век, но основният му проблем е, че не е актуван и в момента е ничия собственост. Ние се опитваме да го възстановим и след това да го узаконим, и да стане използваем. Започнала е процедура по узаконяване на съоръжението от кмета на община Белово”, посочва кметът. В момента мостът не се използва, а преди да се разруши над 1000 декара от земите на селото са се стопанисвали от земеделските стопани. След наводнението през 2005 година, когато мостът става неизползваем, тази част от населеното място остава откъсната, а земите –  пустеещи.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА