Rabobank определи топ 4 предизвикателства пред птицевъдите за 2021 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Птицевъдната индустрия ще изпита поне още 6 месеца турбуленции на световния пазар, тъй като натискът върху хранителните услуги и търговията от страна на COVID-19 ще се почувства през първата половина на 2021 г., според последния доклад на Rabobank.

Covid-19 ще окаже непрекъснат натиск върху хранителните услуги и търговията, а последващият бавен икономически растеж ще доведе до промени в пазарните условия. Тъй като пазарните основи изглеждат предизвикателни за 2021 г., птицевъдството трябва да се подготви за трудна година.

„Виждаме четири основни предизвикателства пред световната птицевъдна индустрия: продължаващото въздействие на Covid-19 върху пазарите, високите и променливи цени на фуражите, възстановяването от последствията от африканската чума по свинете в Китай и кризата с птичия грип в северното полукълбо“, кометрира Нан-Дирк Мълдър , Старши анализатор – животински протеин.

Разрушителните фактори, засягащи световните пазари на птици през 2021 г., ще изискват от търговците да се фокусират отново. Намаляващото търсене в Китай и Виетнам ще тласне търговците да намерят други пазари, които ще потиснат световните пазари за първото  полугодие.

През втората половина от годината, засиленият контрол върху разпространението на Covid-19 трябва да доведе до постепенно възстановяване на пазарите на хранителни услуги. Това ще помогне много на световните търговци. Но преди да се осъществи възстановяването, трябва да се развият големи нива на запаси.

Текущите тежки икономически условия ще предизвикат всички птицевъдни компании и ще изискват много дисциплинирана стратегия и силен фокус върху доставките и контрола на разходите.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА