Пушките остават в касите! Без ловни излети в гората по време на изборите

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Вижте кой все пак ще може да ходи на лов следващия уикенд

По време на изборните дни, включително и дните за балотаж, няма да се позволява организирането на групови излети за лов в гората, гласи заповед на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), информират от НЛРС – “Съюз на ловците и риболовците в България”. Заповедта е издадена на базата на писмо от Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР относно провеждането на ловни излети по време на провеждането на президентските и парламентарните избори на 14 ноември и евентуално провеждане на втория тур (балотаж).

Ако няма балотаж, забраната ще засегне само 1 ден – 14 ноември, но ако се стигне до балотаж ще засегне и следващия изборен ден, в който хората отново ще упражнят вота си. Целта на заповедта е да не се допускат инциденти по време на ловните излети, се казва още в документа.

От информацията става ясно, че индивидуалният лов и излетите по линия на организирания ловен туризъм са разрешени и могат да се осъществят.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements