Прополисът – мощният природен имуностимулант

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В сезона на гриповете и настинките много хора се стараят да подобрят действието на имунната си система. Някои залагат да витамини, други на имуностимуланти и противогрипни ваксини. Възможностите в днешно време са много, но сред тях има и една, която често е забравяна или подценявана – прополисът. Той е един от най-добрите природни имуностимуланти.

Прополисът съдържа витамини, минерали и антиоксиданти, има мощно противовъзпалително действие. Продуктът притежава можни антибактериални и противогъбични свойства. Проучване, проведено с хора, които ги е застигнала настинка, показало, че тези, приемали прополисови продукти, се възстановили 2,5 пъти по-бързо отколкото групата, приемаща плацебо.

Този пчелен продукт е използван от хората за медицински цели от хиляди години. Имайте предвид обаче, че е възможно да се прояви алергична реакция към пчелни продукти, така че преди да ползвате прополис срещу есенно-зимните здравословни неразположения, се консултирайте с лекар.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements