През следващата година ще продължи да се увеличава производството на животински протеин, ще се засилва и конкуренцията, като от една страна тя ще е между източниците на протеин, а от друга – между износителите във връзка с достъпа до пазари. Това сочи анализ на RaboResearch относно животинския протеин през следващата година.
Според Джъстин Шерард, глобален стратег на Rabobank, цитиран от poultryworld.net, се очаква във всички региони на света да се увеличи производството на протеин с животински произход като отново бъде надскочено средното ниво на производство за последното десетилетие. Ръстът в производството ще се води основно от Бразилия, Китай и САЩ, допълва той.
От Rabobank посочват, че през следващата година търговията ще се радва както на добри възможности, така и на несигурности. Несигурностите ще идват основно от политики, свързани с търговията и фактори като Брекзит, търговските отношения между САЩ и Китай и Северноамериканското споразумение за свободна търговия.
На пазара ще окажат влияние и въпроси, свързани с биосигурността като този с птичия грип например.
Ще продължи развитието и на производството на алтернативните източници на протеин като те ще продължат да привличат вниманието на потребителите.