Природният парк “Беласица” организира Фестивал на кестена

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За седма поредна година в петричкото село Коларово ще се състои Фестивал на кестена. Празникът на Подгорието ще бъде открит на 13 октомври в 13:00 часа на сцената пред читалище “Яне Сандански”, съобщиха от дирекцията на Природния парк “Беласица”.

На изложението в шатри участниците ще представят традиционни храни, напитки и други продукти от региона, както и материали, свързани с културното и природното наследство. Вкусните кестенови плодове ще се предлагат варени, печени или приготвени в ястия и ще са незаменима украса на всеки щанд.

В празничната програма ще участват самодейните състави при читалищата в населените места на Подгорието и Петрич, които ще представят местен фолклор. По време на събитието в творческо ателие “Сръчко” ще има забавления за малки и големи.

Фестивалът се организира от Дирекцията на ПП “Беласица” към Изпълнителната агенция по горите, с финансовата подкрепа на Югозападното държавно предприятие и община Петрич, в партньорство с фондация “Биоразнообразие” и Пиринския туристически форум.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements