Прецизното земеделие ще помогне на фермерите да реализират Зеления пакт

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Дигиталната трансформация има потенциала да стане ключа към постигането на целите на Зеления пакт. Европа следва да използва повече предимствата на дигитализацията, ако иска да постигне целите на Зеления пакт. Това се казва в проект на комюнике, озаглавено „Към европейско дигитално общество“, което се очаква да излезе на 19 февруари.

Според документа Зеленият пакт се нуждае от дигитализацията, за да се постигне амбицията по отношение на декарбонизацията на всички сектори.

Комисията отбелязва, че в земеделието прилагането на технологиите е довело до появата на прецизно земеделие, където фермерите използват сензори, автоматизирани трактори или дронове, за да произвеждат повече храна като използват по-малко пестициди, торове, горива и вода.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements