Премиера на EuroTier 2022: Роботи в действие в плевнята

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Новото събитие на DLG-Spotlight „Barn Robot event“, което ще има премиера на тазгодишното изложение EuroTier 2022 в Хановер, Германия, ще предложи демонстрации на живо на почистващи роботи за подове на млечни ферми.

С фокус върху дигитализацията и автоматизацията, серия от събития и демонстрации ще се проведат в зала 13, в периода 15-18 ноември, по време на водещото световно търговско изложение за професионално животновъдство и управление на добитъка.

В рамките на изложението ще се проведат множество демонстации

На тестова зона в залата на EuroTier автономните роботи ще извършват почистване на залата с решетъчни подове, като използват материя, която симулира истински тор. Особено предизвикателство ще бъде поставено от серия от кабини, създадени да симулират реални изисквания в зоната за животни.

Във всеки от четирите изложбени дни сутрин и следобед в модерирани презентации посетителите на EuroTier ще получат представа за бъдещето на роботиката в животновъдството на практика.

DLG си партнира със Селскостопанския център Haus Düsse (Земеделска камара на Северен Рейн-Вестфалия) и Университета в Бон за „Събитие за роботи в плевни“.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements