Предстоят Европейските дни на птиците

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

На 3-и и 4-и октомври Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) ще се включи със серия от събития в страната по случай Европейските дни на птиците, съобщават от дружеството. Дните се отбелязват ежегодно в първия уикенд на октомври, организирани от BirdLife International, най-голямата мрежа от партньорски организации в световен мащаб. Посетителите ще могат да наблюдават мигриращите птици и да научат интересни факти за миграцията и заплахите за тях по време на дългото им пътуване.

Милиони мигриращи птици ще напуснат Европа тези седмици, отправяйки се към техните места за зимуване в Африка, посочват от БДЗП. За мигриращите видове съществуването на подходящи гнездови територии на север, места за почивка и безопасно преминаване по миграционните пътища, както и подходящи местообитания в местата за зимуване са жизненоважни. Целта на Европейските дни на птиците 2015 е да разкажат за чудесата на миграцията на птиците и за потребностите на прелетните птици на зоните за размножаване, на миграционните пътища и в районите на зимуване в Европа и Африка.

37 партньорски организации, част от мрежата на BirdLife International в Европа и Централна Азия, ще се включат в инициативата. Планирани са стотици събития, посочват от дружеството.

Както всяка година BirdLife International ще води статистика за броя на хората, които ще се включат в различните инициативи в Европа и Азия и за видовете и броя на птиците, които те са наблюдавали. През 2014 г. 38 страни в Европа и Централна Азия участваха в организирането на 1 184 събития, с повече от 33 000 души. Що се отнася за птиците, числата са още по-внушителни: почти 7,5 милиона птици са били преброени през миналата година. Това е най-големият брой в историята на събитието.

За повече информация за Европейските дни на птиците от БДЗП посочват следния интернет адрес: www.eurobirdwatch.eu.

Снимка: БДЗП

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements