Предстои нов избор за председател на Комисията по земеделие, Иван Христанов не събра необходимите гласове

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Парламентарната комисия по земеделие все още няма избран председател. Предложението за Иван Христанов от ПП Продължаваме промяната събра положителен вот само от депутатите от неговата парламентарна група – 52, както и от народните представители от Демократична България. Бившият зам.-министър получи един глас има от бившите си коалиционни партньори от БСП, 22 -ма от тази парламентарна група обаче са били против. С отрицателен вот са и всички депутати от ГЕРБ, които са били в залата в момента на гласуването.

Всички депутати от останалите парламентарни групи са гласували с въздържал се. Така предложението не получава необходимата подкрепа при 71 гласа – “за”, 64-против и въздържали се 93.

Бившият зам.-министър в Министерство на земеделието беше в екипа на министър Иван Иванов. Голяма част от работата му в аграрното ведомство беше свързана с фитосанитарния контрол по границата, той се прочу с проверките, които организира по границата с Турция. Заедно с бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, който също е депутат от Продължаваме промяната хвърлиха големи усилия, за да променят режима на контролната дейност при вноса на плодове и зеленчуци през КПП Капитан Андреево. Въпреки голямата шумотевица за акцията, много рядко се споменаваше, че става дума за проверката само на няколко вида цитрусови плодове – портокали, мандарини, грейпфрути и лимони, нар и един зеленчук – пипер. В същото време за контрол апелираха зеленчукопроизводители, овощари и други земеделски производители, които реално страдат от нелоялната конкуренция на производители от трети страни.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements