Пожар изпепели ферма в Якоруда, стопаните се нуждаят от храна за спасените животни

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Това е третият пожар във фермата, не е заловен извършителят

Пожар изпепели кравефермата на Сали Абдих от Якоруда. В огъня са изгорели десетки животни – живи, бременни, дори раждащи в момента, малки теленца, както и храна за стотици хиляди левове, съобщи БТВ.

Това е трети пожар за семейството. След последния от отломките на сградата все още излиза пушек. Загубите са огромни, а храната за оцелелите животни ще стигне за седмица.

„Няма да се предавам, напук на душманите. Тези животни съм ги създал с много любов и много труд”, обясни Салих Абди
„На 26 януари в 7:00 часа ни се обадиха комшиите. Когато пристигнах, вече много хора се опитваха да спасят животните. Благодарение на това, че огънят беше тръгнал отгоре, успяхме да спасим част от тях. Ако беше тръгнал отдолу, нищо нямаше да спасим“, разказа Салих Абди.
„Една от кравите беше изгоряла, докато ражда. Половина теле вече беше извън нея“, каза още той.
„Все си мисля, че зад трите пожара стои един и същи човек. Няма как да стават все такива случайни неща. В сградата няма ток. Миналия път полицията установи, че извършителят е неизвестен. На никого не дължим пари. Не разбирам тази злоба“, разказа още Сейфе –съпругата на Салих.

ЕТИКЕТИ:
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА