Повече от половината обезщетения за Син език в Кърджали са изплатени

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Повече от половината от обезщетенията на стопаните в област Кърджали за умрелите от „син език” животни вече са изплатени, а до седмица-две ще бъдат преведени и останалите обезщетения, съобщи директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Георги Грозев, цитиран от dariknews.bg. Той обаче алармира, че все още има стопани, които не са посочили банкови сметки, по които да им бъдат преведени парите.

662 са заявленията за обезщетения за животни поразени от «син език» в област Кърджали, подадени в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие” в обявения срок. Регистрираните умрели от заболяването животни в областта са близо 3 300 овце, над 100 говеда и 5 кози. Умрели животни от „син език” имаше и в Държавно ловно стопанство „Женда”, където са регистрирани над 180 муфлона, 2 сърни и един лопатар.

Към днешна дата проблемът «син език» на територията на област Кърджали не съществува, категоричен е д-р Георги Грозев.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements