Потреблението на месо в Германия намалява във всички категории

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Най-значителен спад се наблюдава при свинското месо, следвано от говеждото и птичето

Потреблението на месо в Германия е спаднало с 2,1 кг миналата година. Това показват  официални предварителни данни, публикувани от Федералния информационен център по земеделие.

Консумацията на свинско месо отчита най-значителен спад – 1,3 кг, следвана от говеждо -0,6 кг и птиче месо -0,2 кг.

В резултат на това миналогодишното потребление на глава от населението в Германия е следното: свинско (31 кг), птиче месо (13,1 кг), говеждо и телешко (9,4 кг).

Ниската консумация на животински протеини оказа влияние върху вноса, като само вносът на домашни птици остана стабилен в сравнение с 2020 г., докато вносът на говеждо и свинско месо се понижи.

Производството също е намаляло с 2,4% при свинско месо и с 1,6% при птиче и говеждо месо. Статистическите данни обаче показват, че Германия може самостоятелно да покрие нуждите си от месо от домашни птицци на 96,7% , свинско месо при 132,4% и 98,2% за говеждо месо.

Вегетарианство и веганство набират популярност в Германия

Докато над половината от германското население заявява, че яде всякаква храна, към 2020 г. почти една четвърт от германците са вегетарианци и около седем процента са вегани. През последните години веганският и вегетарианският начин на живот стават все по-популярни в Германия, но някои потребители все още остават резервирани към менюто без месо и млечни храни.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА