Поскъпването на хляба се дължи на цената на новата реколта пшеница

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Поскъпването на хляба се дължи основно на цената на новата реколта пшеница, която е с около 20% повече от старата. Това е основен фактор за повишение в цената на брашното.

При самото производство също има фактори като електроенергия и работна заплата, които могат да повлияят на цената. Това обясни в студиото на БНТ министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

“Нашата основна цел е при цената на хляба да няма спекула в търговията. Има цена на доставчици, договорена с ритейла и там са калкулирани разликите с доставките, обслужването, брака и т.н.”, каза той.

Министърът е категоричен, че след проведени разговори с големите търговски вериги, техните представители са проявили разбиране по въпроса и е постигната устна договорка за нула процента печалба от цената на хляба. В момента земеделското министерство продължавало тези разговори, които преминават в обсъждане на цените на всички български продукти.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА