Полша обяви забраната за внос на украински стоки за безсрочна

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Какви отстъпки е готово да направи правителството, за да спре блокирането на полско-украинската граница

Ограниченията върху доставките на украински продукти за Полша ще бъде в сила за неопределено време, тоест до отмяната му. Това заяви министърът на земеделието и развитието на селските райони на Република Полша Чеслав Шекерски след среща с представители на Общополската асоциация на съюзите на фермерите и селскостопанските организации, съобщава Министерството на земеделието на Полша в социалните мрежи.

„Няма да се отварят граници, ембаргото за украински продукти е безсрочно – до отмяната му. Подкрепям изискванията на фермерите, които обаче трябва да бъдат адаптирани към действащото законодателство в Полша – включително законодателството на ЕС“, каза той.

Според него преговорите с протестиращите фермери са важни за изработването на най-добрите решения, но законовото консолидиране на всякакви искания ще отнеме време.

„Подготовката на решения изисква законодателни решения. Чакаме споразумението на ЕС за субсидиите за царевица. Искаме да запазим нисколихвените заеми. Ние също искаме местните власти да могат да освободят фермерите от увеличението на земеделския данък, без самите те да го загубят“, заключи Шекерски.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА