Полицаи задържаха пиян ловец и установиха незаконнен превоз на дърва

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Полицаи и горски в Котленско установиха при съвместни проверки пиян ловец и превоз на дърва за огрев без контролна марка, предаде nabludatel.bg

Един ловец е установен с положителна проба за алкохол по време на проверка на 27 ноември.

От 06,00 до 15,00 часа на 27 ноември са извършени съвместни проверки от екипи на РУ-Котел и РДГ-Сливен в землището на град Котел, относно правилното носене на оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД.

По време на кацията са проверени 32 ловци, излезли на ловен излет. Един е показал положителна проба за алкохол 0,63 промила. Съставен му е акт по ЗОБВВПИ. С цел превенция на ловните групи са съставени протоколи за предупреждение.

По време на операцията е установено превозване на дърва за огрев без превозни документи и контролна марка. Дървата са превозвани в лек автомобил „Сеат“, управляван от 54-годишен мъж от град Котел. Относно констатираните нарушения по Закона за горите е взето отношение от служителите на РДГ.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА