Горски служители разкриха измама с превозни билети

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути
Екип на Изпълнителна агенция по горите разкри измама с издаване на превозни билети. Нарушението е констатирано късно снощи в района на гр. Севлиево, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.
По време на проверка в района, експертите от Агенцията спират моторно превозно средство, натоварено с дърва за огрев. Водачът на автомобила представя превозен билет, издаден преди повече от 4 часа. При преглед на снимките от фоторегистъра експертите устоновили, че товарът не е същия, като има разлика и в дървесните видове. Проверяващите уведомяват районната служба на МВР, както и Регионалната дирекция по горите Велико Търново, с които извършват проверка на адреса от превозния билет.
Оказва се, че е закарана дървесина, но не е оставен превозен билет като е направен опит за втори курс с един билет. Дървесината и автомобила са задържани и е образувано досъдебното производство по случая. Екипите на ИАГ извършват масирани проверки в цялата страна.
Само преди дни бяха задържани два товарни автомобила с дървесина, добита от земеделски земи, без превозен билет, в землището на община Сухиндол. За ограничаване на подобни нарушения, експертите апелират за проява на отговорност и бдителност и от страна на гражданите.
Получените дърва за огрев задължително трябва да са придружени с превозен билет, чиято достоверност може да се провери на електронен адрес tickets.iag.bg.
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements