Полицаи хванаха незаконни агнешки субпродукти на път за столицата

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Глобата за подобна дейност е между 4 и 6 хиляди лева

Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) София град възбрани и насочи за унищожаване 115 килограма агнешки субпродукти. Количеството е установено тази нощ от органите на СДВР при транспортирането му с микробус от района на Ихтиман към град София, информират от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Незабавно са сигнализирани инспекторите на ОДБХ, които са извършили проверка на субпродуктите. Констатирано е, че храните се превозват без задължителните документи за произход и без етикети, поради което не са безопасни за човешка консумация.

Отговорните лица са санкционирани, издаден е акт, съгласно Закона за храните. За това нарушение законът предвижда глоба между 4 и 6 хиляди лева.

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА