Показват добри практики за отглеждане на домати и краставици

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Стопаните ще научат какви са разликите между конвенционалното и биопроизводството на зеленчуците

„Добри практики при конвенционално и биологично отглеждане на домати  и краставици” ще е тема на присъствен семинар, който ще се проведе на 11 април 2023 г. (вторник) в Габрово, ул. „Брянска” № 30, ет. 1 – зала на Габровска търговско-промишлена палата от 10:00 ч.

Събитието се организира от  Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис – Габрово), Аграрен университет – Пловдив и Габровска търговско-промишлена палата.

По време на семинара участниците ще се запознаят със законовите изисквания в сферата на биологичното производство на растителна продукция, като и с   технологичните изисквания при отглеждане на домати и краставици по методите на биологичното производство, сравнено с конвенционалното такова.

Във втората част на семинара присъстващите ще бъдат запознати с  изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 по ПРСР 2014-2020 г.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Законови изисквания в сферата на биологичното производство на растителна продукция
  • Технологични изисквания при отглеждане на домати и краставици по методите на биологичното производство, сравнено с конвенционалното производство
  • Изпълнение на одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Дейности на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства” от мярка 2 по ПРСР 2014-2020 г.

 

За допълнителна информация и въпроси: г-н Даниел Денчев (експерт-координатор на ТОО – Габрово на НССЗ), тел. за връзка:   0882 858922; e-mail: [email protected].

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements