По 80 ст ще продават разсадът от ИЗК „Марица“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

5 нови сорта зеленчукови култури предлагат от института

Институтът по зеленчукови култури „Марица“ – Пловдив (ИЗК) приема заявки за производство на пикиран разсад (в табли) от седем различни култури за производствен сезон 2023 г., информират от института.

Сред сортовете домати, които производителите могат да избират, са традиционното „Розово сърце”, „Алено сърце”, „Идеал”, както и новият сорт „Розово сияние” – нов сорт с розови плодове и „Дара” – нов сорт с червени плодове.

От ИЗК „Марица“ се предлага и да бъде произведен разсад от домати, тип чери от два нови сорта – „ИЗК Аля”, „Мини мис” – нов сорт розово чери и „Сълзица” – нов сорт червено чери.

В областта на пиперите се предлага производство на разсад от три сорта – „Ивайловска капия”, „Сиврия 600” и „Стряма”. От лютите сортове се залага на „Джулюнска шипка 1021” и новия сорт „Руевит”.

В ИЗК „Марица“ ще произвеждат разсад и от краставиците от сорт „Гергана”, тиквички от сортовете „Бистра” и „Горнооряховска“, както и от пъпешите от сорт  „Победител”.

Разсадът ще бъде готов за получаване през периода от края на м. април до 15 май

2023 г., а цената с ДДС: 0,80 лв./бр. растение, допълват още от института.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА