По 19.80 лв. единно плащане за декар ниви

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

За еднинно плащане на площ ставката за тази година ще бъде 19,80 лева за декар.  „Зелените плащания“ са в размер 12,40 лева на декар и преразпределителното плащане е 14,50 лева на декар. “Правим всичко възможно през октомври да разплатим евросубсидиите за обвързана подкрепа за животновъдство.” Това съобщи изпълнителният директор на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов в интервю за списание Икономист.

Единното плащане на площ е 741 млн. лева, „зелените“ директни плащания са 645 млн. лева, преразпределителното плащане, което се изплаща се само за първите 300 декара от ферма е 109-110 млн. лева. “За да можем да направим това плащане Министерство на земеделието ще трябва да ни изпрати слоя на земеделските парцели поне 1 месец по-рано, някъде до 20 ноември, за да може да си направим нашите контроли, защото това са близо 60 000 бенефициенти”, уточнява той пред изданието.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements