Пловдив отново е домакин на Дефиле „Вино и гурме“

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години. Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.

Четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ през 2018г. регистрира рекорден брой участници – над 8 000 души, сред които и много чуждестранни посетители. Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019г.

Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА