Пловдив отново е домакин на Дефиле „Вино и гурме“

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години. Отбелязвайки титлата Европейска столица на културата за 2019г. и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.

Четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ през 2018г. регистрира рекорден брой участници – над 8 000 души, сред които и много чуждестранни посетители. Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 11 – 12.05.2019г.

Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11.05.2019 от 11:00 ч. в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция ще ви поведем на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя до 18:00. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, и държачи се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби – участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали и по анкетните карти, които попълват. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама