Плант Соул България с мисия за внедряване на биотехнологиите, като решение за агросектора в променящият се климат

Милица Петрова
Милица Петрова
2 Минути

От промени в местообитанията на видовите общности до застрашителното отсъствие на вода в сезоните, изменението на климата въздейства върху екосистемите и биоразнообразието. Една изцяло различна картина бавно, но сигурно се материализира пред очите ни.

Днешната наука обаче ни дава „лъч светлина“ за по-успешно приспособяване в променящата се среда, чрез разработване и внедряване на т.нар. добри практики. Научните достижения в сферата на биотехнологиите разкриват пред нас нови средства за опазване на растенията, чрез внедряване на микроорганизми в биоценозите на обработваемите площи.

„Водим борба срещу настъпващите болести, неприятели, суша и неблагоприятни температури. Базирани на познания, действията ни са обмислени, навременни и премерени, защото новите правила в климата изискват повече точни реакции, а не превенции“, сподели в интервю за Агрозона Георги Стефанов, мениджър продажби „Плантс Соул България” ООД.

„Нашата компания е основен разпространител  на производител, който е лидер за България в производството на микробиални продукти. Ние работим само това, от което разбираме и в това се обуславя нашата тясна експертиза“, допълни още той.

„Радвам се, че съм част най-успешната компания за микробиология в страната. Екипът ни включва специалисти в своята област, като всеки се доказва през призмата на много работа и усилия насочени към успеха на нашите клиенти. Много стопанства вече ни познават и вярвам, че още много ще очертаят разумно приоритети си и ще се обърнат към нас за диалог“, заключи той.

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама