Пивоварна за занаятчийска бира отваря в Пазарджик

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Производство на непастьоризирана и нефилтрирана бира започва и в Пазарджик. Това е първата пивоварна в града, а пивото ще е занаятчийско, съобщава местният сайт pzdnes.com. Бъдещите планове за развитието на пивоварната е към нея да бъде създаден малък ресторант, в който да се предлага домашно приготвена храна. Припомняме, че в интервю за Агрозона изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България Ивана Радомирова каза, че на запад се е превърнало в традиция до пивоварните да има заведение за хранене, където да се предлага произвежданото пиво.

В утрешния съботен ден от 12.00 до 18.00 часа любителите на хмеловата напитка ще могат да опитат 5 вида бира в новата пивоварна, предвидени са рок музика и барбекю. Предвижда се дегустации в малкото предприятие Ромбус да се правят всеки ден след 15 ч. като потребителите ще имат възможност и да закупуват пиво за дома.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА