Пицари от близо и далеч пристигат ще премерят сили на Международния пица шампионат в София

Милица Петрова
Милица Петрова
3 Минути

Състезанието събира пицарите от България и чужбина в надпревара за участие в Световното по пица

Шестото вълнуващо издание на пица шампионатът, организиран от Българската асоциация на пицарите, ще превземе София от 8 до 9 ноември. Битката, която ще се проведе в рамките на Международните хранителни изложения, ще бъде оспорвана, а победителят ще грабне титлата “Най-добър пицар на България”. И това не е всичко. Освен за Купата на България, състезателите се борят за участие в Световното по пица в Италия.

6 пица категории

Победата не идва никак лесно, а журито на шампионата е от най-висок ранг. Участниците в надпреварата ще покажат уменията си в 6 различни категории: “Пица Класика”, “Пица Наполетана”, “Пица Романа”, “Пица Акробатика”, “Пица In Due” и новата категория “Пица Black Box”. В нея пицарите ще трябва да приготвят своята пица, съчетавайки съставките в черната кутия по най-добрия начин.

Международно жури

Сигурни сме, че всеки от състезателите ще вложи всичките си умения и усилия, за да спечели престижното съревнование. Участниците ще бъдат оценявани от международно жури, в състава на който влизат Даниел Златкович (Сърбия), Зоран Паламаро (Македония), Валентин Иванов (България), Алесандро Скандола (Италия), Грациано Бертуцо (Италия), Тициано де Филипис (Италия).

След оценките им и класирането, ще разберем кой ще има възможността да отиде на Световното по пица в Парма, където да премери сили с топ-пицари от цял свят.

За участие в голямото пица състезание има предварителна регистрация, но такава ще е възможна и на място в деня на събитието. Ако искате да участвате и да се докажете в света на пицата, разберете как ТУК.

Това и още много

Освен вълнуващото състезание, от 8 до 11 ноември в Интер Експо Център ще открием различни интересни събития, част от Международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД&ДРИНК и Wine&Spirits Show 2023. Изложенията събират професионалистите от хранителния бранш, създавайки среда за обмяна на бизнес контакти, идеи и опит.

Благодарение на съпътстващите събития “БулевАРТ на вкусовете” и “Сетива без граници” ще се наслаждаваме на гурме храни и напитки, нови и екзотични вкусове и street food предложения.

Искате да участвате или просто да наблюдавате битката на пицари? Любител сте на гурме преживяванията и виното или имате бизнес в сектора на храните? Не се колебайте, закупете своя билет за Международните хранителни изложения тук.

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements