Пенка Христова, председател на СЖБ: В млечното говедовъдство се търсят само жени, това е показателно за тяхното значение за сектора

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

„В областта на млечното говедовъдство се търсят изключително и само жени и това е показателно за тяхното значение за сектора. Жените, занимаващи се с животновъдство са изключително силни и освен любящи съпруги и майки, раздават любов на всички животни,  които отглеждат. Без любов именно в този сектор е немислимо да се прави каквото и да е.“, това каза председателят на Съюза на българските животновъди Пенка Христова по повод 8 март, международния ден на жената.

„Зад всеки един фермер стои една много силна жена, която не само се грижи с любов за животните, а в същото време управлява всякакъв вид документация свързана със субсидиране, законодателство и други дейности. Това са жени, които надминават себе си и в продължение на години извършват тежък физически труд.“, каза още Пенка Христова.

“Трудният бизнес, с който се занимават жените води до едно омаловажаване на себе си, на външния вид и здравето, но аз не познавам успешна ферма без жена в нея”, каза Пенка Христова. Пожелаваме мъжете в сектора на животновъдството изцяло, ако може, да заменят жените, защото това е един къртовски труд.

Пожеланието на председателя на Съюза на животновъдите в България към дамите в земеделието е да бъдат здрави, да продължават да правят всичко с желание, хъс и любов. Без женско присъствие в животновъдството и земеделието като цяло е невъзможно, е мнението на Пенка Христова.

Лилия Александрова

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА