Пържените картофи вредят на здравето ни

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Пържените картофи вредят на здравето ни. Това заключиха двама американски учени, направили експеримент върху продукта. Изследването включва 4400 души между 45 и 79 г. , които консумирали най-малко 2 пъти седмично пържени картофки в продължение на 8 години.  До края на срока, загиналите са 236 души.

До преди експеримента двамата учени смятали, че яденето на пържени картофи като цяло не увеличава рисковете за здравето на дадено лице и всичко е строго индивидуално, пише freshplaza.com Но когато започнали да изследват по-внимателно видовете картофи, които хората ядат, те открили, че честото ядене на пържени картофи е увеличило риска от смърт.
За разлика от тях варените и печени картофи не донасят никакви негативи за тялото ни.
Картофите са сравнително здравословна храна, тъй като съдържат фибри, витамини и микроелементи, те биха могли да компенсира отрицателното въздействие на високия гликемичен индекс. Пържени картофи, обаче , обикновено съдържат много мазнини и добавена сол, особено полуфабрикатите.
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА