Пържените картофи вредят на здравето ни

Агрозона
Агрозона
1 Минути

Пържените картофи вредят на здравето ни. Това заключиха двама американски учени, направили експеримент върху продукта. Изследването включва 4400 души между 45 и 79 г. , които консумирали най-малко 2 пъти седмично пържени картофки в продължение на 8 години.  До края на срока, загиналите са 236 души.

До преди експеримента двамата учени смятали, че яденето на пържени картофи като цяло не увеличава рисковете за здравето на дадено лице и всичко е строго индивидуално, пише freshplaza.com Но когато започнали да изследват по-внимателно видовете картофи, които хората ядат, те открили, че честото ядене на пържени картофи е увеличило риска от смърт.
За разлика от тях варените и печени картофи не донасят никакви негативи за тялото ни.
Картофите са сравнително здравословна храна, тъй като съдържат фибри, витамини и микроелементи, те биха могли да компенсира отрицателното въздействие на високия гликемичен индекс. Пържени картофи, обаче , обикновено съдържат много мазнини и добавена сол, особено полуфабрикатите.
Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама