Англичаните намалиха бекона в чиниите си заради талията, продажбите надолу с 5%

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Съскащият звук на бекона наскоро беше оценен като един от любимите звуци на англичаните, а класическата английска закуска и сандвичите с бекон са сред най-обичаните ястия на нацията. Въпреки това, продажбите му на дребно на Острова са намалели през последната година с 5.6%. От скоро и колбасите попадат в същата ситуация.

И двата продукта са важни за пазара на свинско месо – тяхната обща стойност през годината до 3 ноември 2019 г. е била 1.8 милиарда британски лири, което е 2.5 пъти повече от стойността на първичния пазар на свинско месо, сочат данните на Kantar.

Въпреки това, здравето набира все по-голямо значение като двигател в избора на хранене – влияейки при избора на една от три порции хранене.

Изглежда, че докладите, свързващи сланина и рак, са притеснили потребителите. Близо две трети (64%) от потребителите смятат, че колбасите са по-мазни от другите видове месо и се наблюдава увеличение на хората, които ги свързват със сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и рак. Освен това Консултативният комитет по месо настоява за повишено внимание.

И докато много хора разглеждат храненето у дома като здравословно и практично, хапването навън се приема като развлечение – следователно, наденичките и беконът се търгуват по-добре на пазара извън дома, показва още анализът.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА