Англичаните намалиха бекона в чиниите си заради талията, продажбите надолу с 5%

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Съскащият звук на бекона наскоро беше оценен като един от любимите звуци на англичаните, а класическата английска закуска и сандвичите с бекон са сред най-обичаните ястия на нацията. Въпреки това, продажбите му на дребно на Острова са намалели през последната година с 5.6%. От скоро и колбасите попадат в същата ситуация.

И двата продукта са важни за пазара на свинско месо – тяхната обща стойност през годината до 3 ноември 2019 г. е била 1.8 милиарда британски лири, което е 2.5 пъти повече от стойността на първичния пазар на свинско месо, сочат данните на Kantar.

Въпреки това, здравето набира все по-голямо значение като двигател в избора на хранене – влияейки при избора на една от три порции хранене.

Изглежда, че докладите, свързващи сланина и рак, са притеснили потребителите. Близо две трети (64%) от потребителите смятат, че колбасите са по-мазни от другите видове месо и се наблюдава увеличение на хората, които ги свързват със сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и рак. Освен това Консултативният комитет по месо настоява за повишено внимание.

И докато много хора разглеждат храненето у дома като здравословно и практично, хапването навън се приема като развлечение – следователно, наденичките и беконът се търгуват по-добре на пазара извън дома, показва още анализът.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама