Отложиха приемането на второ четене на закона за конкуренцията

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Днес икономическата комисия в парламента ще обсъди промените в Закона за защита на конкуренцията. Приемането на второ четене на Закона беше отложено вчера, след като икономическата комисия не успя да проведе заседание, както беше обявено в дневния ред. Заради удължените дебати по искания вот на недоверие на правителството са се събрали само седем депутата, което принудило председателят на комисията Алиосман Имамов да отложи обсъждането за днес. Това означава, че няма достатъчно време промените да влязат за гласуване в зала тази седмица.

Текстовете на Закона предвиждат въвеждането на понятия като “значителна пазарна сила”, “по-силна позиция при договаряне”, като и създаването на Национален консултативен съвет за по-добро функциониране на веригата от доставки на храни и Помирителна комисия към него. Група от десет браншови организации, които обединяват около 1500 български компании в областта на преработвателната индустрия се обявиха за възможно най-бързо приемане на закона. От Сдружението за модерна търговия обявиха, че са готови да поискат президентско вето, ако текстовете бъдат приети.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама