Откриваме съвместен туристически офис с Румъния в Пекин

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

През зимата ще рекламираме летни туристически дестинации, а през лятото – зимни, това каза на брифинг след Националния съвет по туризма министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й на съвета се е обсъждало културно-историческите маршрути да са водещи в популяризирането на родния туризъм. За целта се работи с Министерство на културата с цел да се уточни съдържанието на маршрутите и определяне на културно-историческите обекти. До седмица те предстои да бъдат публикувани на сайта на туристическото министерство.

Ангелкова обърна внимание, че зимният и летният туризъм у нас са два различни продукта. Докато зимния, заедно с голф туризма, привличат по-висок клас туристи, летният туризъм е масов тип туризъм. Сред целевите групи и при него обаче са бизнес туристите между 30 и 50 г.

Като основни целеви пазари министърът определи всички съседни държави, скандинавските страни, Германия,  Полша, Великобритания и Франция. Страната ни работи и върху разработване на съвместни продукти за азиатските пазари. Предстои откриване на съвместен туристически офис с Румъния в Пекин.

Относно 9-те туристически района Николина Ангелкова посочи, че географските им имена ще бъдат заменени с маркетингови такива. Министърът очаква до края на януари да бъде подписана заповедта за туристическото райониране у нас.

Анета Стефанова

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА