Oтбелязваме Световния ден на прехраната

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Днес отбелязваме Световния ден на прехраната. Чества се в над 150 страни, като България се включва през 2006 г. За първи път официално е обявено, че една от най-важните задачи е изкореняването на глада по света и създаването на условия за устойчиво земеделие, което би могло да изхрани населението в световен мащаб. Денят се отбелязва с  решение на Организацията на ООН по прехрана и земеделие (ФАО) в деня на създаването й – 16 октомври 1945 г.

 През тази година денят ще акцентира върху нуждата от смели и конструктивни решения между правителствата и бизнеса, които да сведат световния глад до нула и да изградят светло бъдеще за милиони деца по света. „ Възможно е да се сложи край на световния глад. Можем да построим свят, в който всеки да има достъп до хранителни продукти – трябва обаче всички да работят за това“, каза iзпълнителният директор на Световната хранителна програма  Ертарин Казън. „Партньорствата трябва да бъдат смели, стратегически и иновативни, и да се измерват по това как те променят живота на най-уязвимите хора в света.”

 Всепризнатата програма „Сподели менюто“ ( която представлява мобилно приложение) вече е сериозно ангажирана в това начинание:  повече от 620,000 души са дарили храна чрез телефоните си на над 8,2 млн души.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА