От утре падат две забрани за риболов- вижте кои са те

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

От 15 април до 31 май бе в сила ежегодно определяната със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите забрана за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 метра надморска височина.

От утре пада и забраната за улов по река Дунав на видовете бяла риба, распер, карагьоз и щука, която тази година бе с удължен срок на действие до 31 май, включително.

бели миди, бяла пясъчна мида, Agrozona.bgДо 15 юни ще бъдат в сила други две забрани за риболов, отнасящи се до улова на пролетно – лятно размножаващите се риби  в рибностопанските обекти, намиращи се от 500 метра до 1 500 метра надморска височина. Втората забрана, която се очаква да падне на 15 юни е тази за улов на калкан във водите на Черно море. Там обаче ще продължи да действа забраната за улов на бяла пясъчна мида до 31 юли, включително.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама