От днес се кандидатства по схемата за държавна помощ за зимни пръскания

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

От днес се подават документите по схемата за държавна помощ за т.нар. зимни пръскания. Ресурсът е бил първоначално  4 млн. лева, от които над 3 млн. лева вече са изразходвани, затова ще бъдат отпуснати допълнително  667 127 лева, за да получат овощарите общо 1.3 млн. лева. Това стана ясно по време на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство. Срокът за подаване на заявленията е до 31 октомври. Плащането ще се извърши до 8 декември.

Цел на помощта “Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период” е ограничаване на загубите от разпространението на вредители по трайни насаждения – семкови и костилкови овощни видове, ягоди и малини, които се повлияват от приложените извън вегетационния период на културите мерки за контрол и ликвидиране, и с които се унищожават зимуващи форми на вредители.

Помощта се предоставя за компенсиране на  разходите по закупуване на продукти за растителна защита и продукти за ускоряване на процесите на гниене на листата в трайните насаждения през зимния период или за т.нар. зимни пръскания .  Подпомагат се овощарите с до 100% от разходите им по закупуване на продукти за растителна защита за зимния период.

Максималният бюджет на помощта за периода на прилагане (2015 – 2020 г.) е 22  млн.лв.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements