Забрана за улов на пролетно-лятно размножаващи се риби влиза в сила от днес

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

От 1 май влиза в сила забрана за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 метра надморска височина. Забараната ще важи до 15 юни с цел опазване на биологичното разнообразие и осигуряване на оптимални условия за размножаване и развитие на популациите от риба и други водни организми в естествените и изкуствени водните обекти в страната.

До 31 май ще продължи да действа и забраната в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина, която влезе в сила на 15 април.

Забрани за улов на Дунав и в Черно море

До 15 май включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта. В Черно море не се разрешава и уловът на калкан до 15 юни 2019 г. включително. За нарушения по Заповедта ще следи Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В Заповедта са посочени водните обекти на територията на страната, в които любителският риболов ще бъде разрешен през периода на забраната. Пълния им списък може да видите ТУК.

Още по темата:

Водните обекти, в които риболовът ще бъде забранен до края на 2021 г. може да видите ТУК.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама