Още един пожар в житен масив, изпепелени са 250 дка зърно

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Пожар изпепели 250 дка житен масив в самуилското село Кривица, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева. Огънят пламнал вчера по обяд в земеделски блок в землището на селото. Сигналът е подаден от бащата на 26-годишния собственик. В гасенето на пожара се включили два пожарни автомобила. Причините за възникването на пожара, както и нанесените от пламъците щети, са в процес на изясняване.

От Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Разград информираха, че са спасени 1000 дка от житния блок, предаде БТА.

Повишаване на превантивните мерки за недопускане възникване на пожари в земеделски и горски масиви

В рамките на летния пожароопасен сезон и жътвената кампания, противопожарната дирекция отчита необходимостта от повишаване на превантивните мерки за недопускане възникване на пожари в земеделски и горски масиви.

От дирекцията напомнят основните правила, които и земеделците, и гражданите трябва да спазват през този период от годината, за да се опази реколтата и да се ограничи броя на пожарите.

Не се допуска палене на открит огън, тютюнопушене, изхвърляне на неизгасени цигари, както и паркиране на моторни превозни средства в в непосредствена близост до посеви.

От пожарната напомнят още, че изхвърлените стъкла пречупват светлината като лупа и могат да предизвикат възпламеняване, а техниката за работа трябва да е изправна. В случай, че гражданите забележат пламъци, дим или случаи на нарушаване на правилата за пожарна безопасност, да сигнализират на телефон 112, апелират от РДПБЗН-Разград.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА