Онлайн семинар на тема “Резитба на овощни дървесни видове” ще се проведе днес

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

На 18 февруари ще се проведе онлайн-информационен семинар, организиран от НССЗ (ТОО-Кюстендил) и ССА “Институт по земеделие” – гр. Кюстендил на тема „Резитба на овощни дървесни видове. Актуални схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата и сливата“. Семинарът ще стартира в 10:30 часа и ще продължи до 12:30 часа, съобщиха от пресцентъра на НССЗ.

По време на онлайн семинара ще се запознаете с основните принципи на резитбата за плододаване и подмладяване при черешата и сливата, както и какво представлява системата за формиране „стройно вретено“ при ябълката – ще научите именно от заснетото видео, чрез интересен предварително заснет видеоматериал на 10 февруари 2022 г. в опитните насаждения на Институт по земеделие – Кюстендил. Освен това, ще бъдете информирани за актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата и сливата.

По време на втората част на семинара ще бъдат представени възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

Основни теми на семинара

Основните теми на информационния семинар ще включват резибта за плододаване и подмладяване при черешата и сливата, придружени с видео материал, както и резитба за формиране по системата стройно вретено.

Ще бъдат представени още актуални схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при черешата и актуални примерни схеми за борба с икономически важните болести и неприятели при сливата, както и възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства” от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.  – дейност и роля на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани

Участието в семинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/uEBw6Guq83dHJtV87

Линк за достъп: https://zoom.us/j/95563879853

ID на семинара: 955 6387 9853

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements