ОИЦ- Добрич направи изнесени приемни за финансирането с европейски средства

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
2 Минути

Областен информационен център – Добрич заедно с Националната служба за съвети в земеделието, през месец март проведоха съвместни изнесени приемни в общините Тервел, Генерал Тошево и Каварна. Посетителите на мобилния щанд бяха информирани и консултирани за актуалните възможности за финансиране с европейски средства чрез Оперативните програми, Програмата за морското дело и рибарство и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Най- голям интерес имаше към предстоящата подмярка „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014 – 2020 г., която се очаква да стартира през месец май тази година. Експертите от центъра отговориха на много въпроси на земеделски производители, представители на бизнеса, пчелари и граждани относно изискванията към кандидатите, допустимите дейности и разходи, финансови параметри и редът за подаване на проектно предложение по подмярката.

Също така представителите на двете институции обясниха подробно какво е малко стопанство и как се изчислява стандартен производствен обем за различните селскостопански култури и животни. Посетителите имаха възможност да получат помощ за безплатно  изготвяне  на проектите на земеделците с малки стопанства.

Жителите на община Каварна се интересуваха основно  от предстоящите мерки на Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“. изпълнението на този проект се очаква  да допринесе за насърчаване на конкурентоспособността и жизнеспособността на предприятията в сектора на аквакултурите, повишаване на доходите и създаване на заетост, създаване на добавена стойност за продуктите от риболов и аквакултури и подобряване на безопасността и условията на труд на рибарите.

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements