Обучение на кадри: Министър Караниколов иска по-добър диалог между държавата и бизнеса

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

По-добър диалог е необходим между държавата и бизнеса за обучението на кадри, това апелира министърът на икономиката Емил Караниколов по време на конференция, организирана от работодателските организации.

Държавата отчита ръст на инвестициите за 2018 г. около 850 млн. лева, а за 2017 г. 311 млн. лв. За първите три месеца на годината държавата е издала сертификати на инвеститори за 130 млн. лева, които ще разкрият 1230 работни места.

Той подчерта, че спрямо миналата година е отчетен ръст на инвестициите в производството и в сектор с висока добавена стойност, за сметка на  логистиката, както е било до сега, предават от пресцентъра на ресорното министерство.

В рамките на форума министър Караниколов изтъкна, че през последните години се забелязва тенденция инвеститорите да се насочват към Северна България. Под формата на насърчителни мерки, в размер на 7 млн. лева са отпуснати на фирми за изграждане на инфраструктура, за погасяване на социални осигуровки, за обучение на новоназначени кадри.

Българската икономика расте балансирано, като ние сме в средните нива на ЕС, по думите на министър Караниколов. „Проблем остават доходите на населението, но за да има ръст при тях трябва и висококвалифицирана работна ръка.”, заяви още той.

Като приоритет на правителството министър Караниколов посочи връщането на повече ученици в училищата.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА