Обсъждат селекцията на патладжан и пипер в Пловдив на международен форум

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

ИЗК – Марица демонстрира традиции и богато разнообразие от много местни образци на двете култури

От 18 до 21 септември 2023 г. Институт по зеленчукови култури „Марица“ – Пловдив, част от системата на Селскостопанска академия в сътрудничество с Центъра по растителна системна биология и биотехнология (CPSBB), организират 18-тата среща на EUCARPIA по генетика и селекция на пипер и патладжани в Пловдив.

Вярваме, че това е най-ефективният начин за взаимодействие и обмен на нови знания и идеи, придобити след последната среща в Авиньон, Франция през 2019 г. Срещата EUCARPIA Capsicum and Egglant, 2023 г. ще Ви предложи богата научна програма, вдъхновяващи лекции, редица възможности за сътрудничество и социално взаимодействие, казват организаторите.

Районът на Пловдив и Тракийска низина, е известени с дългогодишните си традиции в отглеждането на пипер и поддържането на богато разнообразие от уникални местни образци. „Като наследници, наше задължение е да запазим, обогатим, подобрим и предадем това богатство на бъдещите поколения. Тъй като действията ни днес, определят нашето бъдеще, ние избрахме НАСЛЕДСТВО за мото на 18-та среща по Генетика и селекция на пипер и патладжан“, коментират още от ИЗК-Марица в Пловдив.

 

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements