Обсъжда се предоставянето на стажове на български студенти във френски ферми

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Франция е пример за нас в развитието на земеделието и България ще използва опита й за подобряване на българското селско стопанство. Точно по тази причина ние обсъждаме предоставяне на стажове на български студенти във френски ферми. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с посланика на Франция Н. Пр. Филип Отие в МЗХ.

Според министър Греков практиката от работата във Франция ще бъде много полезна за българските студенти. Той посочи, че в момента такива програми има предимно за Германия и Италия. „Имаме желание да изпратим студентите ни при вас, за да почерпят от френския опит. Връщайки се в България те ще могат да приложат на практика новите знания”, категоричен е министърът. Френският посланик го увери, че това ще бъде договорено между двете страни. „Чувстваме се като у дома си, защото страните ни са селскостопански и си приличат по аграрния потенциал, по природата и климатичните условия”, каза посланик Отие.

Министър Греков сподели, че част от проблемите, които България има в областта на селското стопанство са били дискутирани на среща с френския министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите Стефан льо Фол в Люксембург. Двамата обсъдиха сътрудничеството между двете страни в области като овцевъдство, винопроизводство и износ на гъши дроб.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements