НСМ се включва в празника „Златна праскова“

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Вижте какви новости ще бъдат представени на стопаните

Утре, 29 юли 2021 г, в сливенското село Гавраилово започва празникът „Златна праскова“, който през тази година бележи своята 19 година от стартирането си. За първи път изложителите и гостите на празника, както и стопаните в региона, ще могат да се запознаят с най-актуалния индикативен график за 2021 по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020, който към момента е в процес на одобрение от Комитета по наблюдение на ПРСР и ще бъдат представени договореностите по новата ОСП 2023-2027 от представители на Национална селска мрежа (НСМ). Звеното за управление на НСМ ще даде повече информация и за подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” и подмярка 4-2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти”, съобщават от НСМ.

Традиционният за региона на Сливенско събор „Златна праскова” се провежда от 2002 г и се е превърнал в емблема за село Гавраилово. Ежегодно на територията на селото производители на праскови от цялата страна се събират на едно място, за да научат най-новите технологии в отглеждането на тази овощарска култура. Част от програмата е и провеждането на семинар със специалисти и експерти от научните институти в страната.

Тази година жителите и гостите на Гавраилово ще могат да посетят линия за заготовка на праскови за износ. Част от празненствата включват и изложба на сортове праскови, а за най-малките се предвиждат конкурси и състезания.

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА