НС отхвърли ветото върху Закона за земеделските земи

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

На извънредно заседание днес народните Народното събрание отхвърли ветото на президента Росен Плевнелиев върху промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСППЗ). Това съобщава fermer.bg. Основният мотив за наложеното от президента вето беше противоречие на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на ЗСПЗЗ с Конституцията на България и с правото на ЕС в частта на новите правила за придобиването на право на собственост върху земеделски земи от физически или юридически лица.

След гласуването в пленарна зала днес окончателно право на собственост върху земеделски земи у нас ще могат да придобиват физически или юридически лица, които са пребивавали или са установени в България повече от 5 години.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА