Новата ваучерна система за почасов труд в земеделието ще бъде представена днес

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Новата ваучерна система за почасов труд в земеделието ще бъде представена днес от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и министъра на земеделието Десислава Танева. Предвиждат се спешни промени в Кодекса на труда и Закона за насърчаване на заетостта, така че още през май да се наемат сезонни работници в земеделието по новите правила, каза Ивайло Калфин пред БНР.

„Това, което на мене ми е важно в Кодекса на труда, е по-гъвкавото работно време, сезонната заетост, възможностите за ваучерна система на работа и за домашни грижи, което по-късно през тази година ще се случи. Така че, максимално с отварянето на Кодекса на труда да можем да ги изчистим тези въпроси. Просто се надявам през следващите месеци да бъдат факт в България.“, каза Ивайло Калфин.

В първата седмица на май ще заседава Националният съвет за тристранно сътрудничество по пакета от промени в пенсионната система.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements