Новата рибарска европрограма ще финансира иновации

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Иновации в рибарството и в сектор аквакултури, както и застраховки и повече възможности за диверсификация на дейностите в сектора предвижда европейската програма за рибарство и аквакултури, пише Капитал дейли.

Работен вариант на програмата е изпратен за съгласуване в Брюксел, но все още не е ясно кога ще бъде одобрен и кога евентуално ще започне приемът на проекти. Не е известно също колко ще бъде бюджетът на програмата в следващия програмен период. Тъй като в момента все още няма приет общ регламент за рибарството на ниво ЕС, няма и конкретно разпределение на суми измежду отделните държави.

От агенцията по рибарство и аквакултури, която управлява програмата, не съобщиха с каква прогноза за бюджет работят, макар и в самата програма да е заложено процентно разпределение на парите по отделните схеми. Между 2007 и 2013 г. за България бяха заделени 106 млн. евро от ЕС и национално съфинансиране.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама