Нов фунгицид за рапица на базата на протиноконазол е на пазара в България

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

От тази година на пазара в България е новият фунгицид за рапица на Байер КропСайанс – Тилмор. Той е на базата на протиноконазол и със сигурност ще продължи традицията вече извоювана от Прозаро, който всички добре познават, защото се използва успешно от няколко години и стана хит в условията на нашата страна. Това каза Ралица Янакиева, Мениджър на Байер КропСайaнс – България, по време на национални демонстрационни опити БАЙЕР АГРО АРЕНА 2015 г.

„Климатичните условия бяха много предизвикателни към българските земеделски производители. Много често хората идват при нас и казват, ако в дадения момент бях приложил продукта по-късно, или пък имаше друг проблем, за който вие не споменахте по време на презентациите. Това провокира екипа ни да направим изпитване в реална обстановка. В реални условия могат да се видят предимствата на продуктите на фирма Байер и това беше и нашата идея. Наблюдаваме всички култури, включително от тази година слънчоглед.“, каза още Ралица Янакиева.

От тази година компанията стартира и с нов Clearfield хибрид – Elmer. От есента на 2015 г. той ще бъде предлаган на българските производители.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама