Николай Ангелов: Единствените инвеститори в Балчик са руснаците

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Единствените инвеститори в Балчик са руснаците и жителите на бившите социалистически страни. Това каза за “Агрозона” кметът на Белия град Николай Ангелов. Той уточни, че те влагат парите си в недвижими имоти, хотелски комплекси и туризъм.

“Това е добре, защото легловата база се запълва на 100% през лятото и дори има недостиг”, уточни градоначалникът. Ангелов отбеляза, че в община Балчик живеят над 2 000 руснаци, украинци, беларусци, казакстанци и т.н. Харесват им климатът, природата, инфраструктурата. Идват основно през лятото, но има няколко десетки семейства, които пребивават тук целогодишно. Иначе всички имат двойно гражданство. Процесът е започнал още през 90-те години, но се е засилил осезателно през последните 2-3 г. Източници на “Агрозона” обясниха, че англичаните масово продават имотите и къщите си на руснаци. В Добруджа почти няма село без руско присъствие, а в градовете вече се оформят цели общности. Хората споделят, че жителите на бившите социалистически републики са открити, контактни и приветливи хора, с които не е трудно да се завърже разговор и дори приятелство.

Повече четете в следващ брой на списание “Агрозона”.

Георги Джендов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА