Най-големите плащания за годината започват от утре, проверете сметките си

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

В началото на декември ще бъдат дадени и сумите по СЕПП

От утре, 1 ноември, започват последните плащания към стопаните в направлението на директните плащания, сочи индикативният график на ДФ „Земеделие“. Предвижда се в периода 1- 10 ноември пари да получат стопаните в секторите Овцевъдство и Козевъдство по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ 3).

В периода 10-20 ноември пари ще бъдат изплатени по Схемата за преходна национална помощ за говеда и биволи, необвързана с производството (ПНДЖ 1) – 1ви транш, както и ще започне плащането по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) – плащане по първоначален слой „ПДП“. От ДФЗ уточняват, че по СЕПП в периода 01-10 юни 2023 ще се извърши окончателното плащане, оторизацията по предварителен слой е планирана за месец Декември 2022 г.

Средствата по Схемите за обвързано подпомагане – сектор „Животновъдство“ ще бъдат прехвърлени по сметките на стопаните в периода 1-20 декември, сочи индикативният график на ДФЗ.

В понеделник стават ясни ставките по ПНДЖ 3, изплащането ще бъде между 1 и 10 ноември

Мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“ (НР1/НР2/НР3) – плащане по първоначален слой „ПДП“ ще бъде разплатена в периода 10-20 декември, а парите по мярка 12 – в третата десетдневка на декември.

По Мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“ (НР1/НР2) в периода 10-20 май 2023 ще се извърши окончателното плащане, оторизацията по предварителен слой, е предвидена за месец Декември 2022 г., допълват от ДФЗ, а по мярка 12 „Плащания по Натура 2000 и Рамковата директива за водите“- плащането през декември ще е по първоначален слой „ПДП“, в периода 20 – 31 май 2023 ще се извърши окончателното плащане, оторизацията по предварителен слой, е предвидена за месец Декември 2022 г. при условие, че слоя бъде предоставен на ДФЗ не по – късно от 20.11.2022 г.

 

Резитба, торене, варосване: Ето най-важните 4 мероприятия за овошките след листопада

ЕТИКЕТИ: ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА