Децата могат да участват с рисунки в национален конкурс „Природата – моето вдъхновение“

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Природен парк „Шуменско плато“ обявява национален конкурс „Природата – моето вдъхновение“ за 25-ти пореден път. Надпреварата е емблематична за Парка и се организира ежегодно от 1995 година насам, за да се стимулира детското творчество, посветено на природата, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Конкурсът се провежда в няколко направления – за рисунка, за творби от природни материали, за презентации на екологична тематика и за есе или стихотворение. Участниците трябва да са на възраст от 7 до 14 години. Няма ограничения в използваните техники и формати. Изискването към приложните творби е да са изработени от природни материали.

На всяка творба трябва да са обозначени: трите имена на участника, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Срокът за предаване на творбите е 24 април 2020 г. в Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ или на адрес:  гр. Шумен, Лесопарк  „Кьошкове“, П.К.160.

Детското творчество ще бъде оценено от жури, а победителите ще бъдат обявени през месец май. През миналата година в конкурса са участвали над 220 индивидуални и колективни творби, като най-масово децата са се включили с рисунки и приложни творби.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама